۱۱ اسفند ۱۴۰۲، ۱۱:۳۶

نگاه «مجله مهر» به هفته‌ای که گذشت؛

تورهای داخلی جیب‌ مسافر نوروزی را خالی می‌کند!

تورهای داخلی جیب‌ مسافر نوروزی را خالی می‌کند!

یک دو دوتا چهار تای ساده و نگاهی به لیست قیمت‌های سفرهای داخلی در آستانه نوروز نشان می‌دهد هزینه سفر به برخی کشورهای اطراف از جمله ترکیه ارزان‌تر از سفر به یکی از شهرهای توریستی ایران است.

خبرگزاری مهر، گروه مجله: هفته دوم اسفند ماه در حالی سپری شد که اکثر مناطق کشور در آخرین روزهای زمستان ۱۴۰۲ شاهد بارش برف بودند. از آنجایی که امروز (جمعه) انتخابات دوازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود، رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی در چند روز گذشته به شدت درگیر اخبار سیاسی بودند. اینجا در گزارش آخر هفته فارغ از ماجراهای انتخاباتی مهم‌ترین وقایع و حاشیه‌های هفته گذشته را مرور می‌کنیم؛ موضوعاتی که شاید زیر سایه اخبار رقابت برای صندلی‌های مجلس، مغفول مانده باشند.

تورهای داخلی جیبتان را خالی می‌کند؛ بروید ترکیه!

تقریباً دو هفته دیگر به شروع سال جدید باقی مانده است. شروع نوروز فرصت خوبی برای مسافرت و استراحت است اما امسال هزینه سفرهای نوروزی بیش از گذشته نگاه‌ها را متوجه خود کرده است. یک دو دوتا چهار تای ساده نشان می‌دهد هزینه سفر به برخی کشورهای اطراف از جمله ترکیه ارزان‌تر از سفر به یکی از شهرهای توریستی ایران است.

ترکیه، محبوب‌ترین گزینه برای سفرهای خارجی ایرانیان است. بر اساس آمارها، نوروز ١۴٠٢ بیش از یک میلیون ایرانی به خارج از کشور سفر کرده بودند که مقصد بیشتر آنها ترکیه بوده است. همچنین به تازگی بر اساس آمار وزارت گردشگری و فرهنگ ترکیه، بازدیدکنندگان ایرانی بعد از روس‌ها با ٢١١ هزار نفر، رتبه دوم بازدید از این کشور را به خود اختصاص داده‌اند که این عدد نشان دهنده افزایش فزاینده ٨٧ درصدی نسبت به سال گذشته است.

تورهای داخلی جیب‌ مسافر نوروزی را خالی می‌کند!

این روزها کافی است سری به تورهای گردشگری در کشور بزنید تا قیمت‌های سرسام آورشان هوش از سرتان ببرد. برای مثال یک سفر نوروزی به جنوب کشور تقریباً برای یک شبانه روز ١۵ میلیون تومان هزینه دارد در حالی این هزینه برای سفر به ترکیه کمتر از اینها است. به نظر می‌رسد اگر مسؤولان فکری به حال قیمت سفرهای داخلی نکنند، به زودی توریسم در کشور محدود به خارجی‌ها می‌شود! این در حالی است که مردم باید راحت‌تر بتوانند به شهرهای داخلی سفر کنند تا علاوه بر حفظ ارزش پول ملی و جلوگیری از خروج ارز، با فرهنگ‌های مختلف ایران آشنا شوند و قومیت‌های دیگر را بشناسند.

خودسوزی خلبان اسراییلی برای آزادی فلسطین

«من دیگر در نسل کشی شریک نخواهم بود. فلسطین را آزاد کنید.» اینها فریادهای یک نظامی صهیونیستی بود که مقابل سفارت اسرائیل در آمریکا خودسوزی کرد. او برای اعتراض به ادامه جنگ و خونریزی در غزه و همدستی ایالات متحده با صهیونیست‌ها در این جنایت خود را به آتش کشید و پس از مدتی جان باخت. خبر این خودکشی برای مردم جهان به شدت تکان‌دهنده بود و آنها را تحت تأثیر قرار داد.

۱۴۶ روز است که غزه درگیر جنگ است؛ جنگی که سال‌ها است گریبان فلسطین و مردمش را گرفته است. در همین چند ماه، تعداد اسیران به ۷ هزار و ۲۲۵ نفر رسیده و بیش از ۳۰ هزار نفر در این منطقه توسط رژیم تروریستی اسرائیل کشته شده‌اند. بنا بر آمار حدود نیمی از کشته‌شدگان زنان و کودکان بوده‌اند.

اما بعد از طوفان‌الاقصی، حمایت‌های مردم دنیا از فلسطین بسیار چشم‌گیر شده و شاید بتوان گفت وقایع این مدت، باعث شده چشم جهان به هویت واقعی اسرائیل باز شود. مردم کشورهای مختلف در حالی دست از حمایت خود برنمی‌دارند که می‌دانند ممکن است قدرت‌ها و سیاست‌های مدافع صهیونیست آنها را ساکت کند؛ با این وجود مطالبه زندگی آزاد برای مظلومان فلسطین را رها نمی‌کنند و به هر روشی که می‌توانند انزجار خود علیه اسرائیل را به تصویر می‌کشند.

نباید فراموش کرد که حمایت‌ها از فلسطین دیگر محدود به مردم هم‌دین و هم‌زبان نیست. بسیاری از حامیان امروز فلسطین نه مسلمان هستند و نه عرب‌زبان. برای مثال چند روز پیش بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان «ایرلند» هنگام پخش شدن سرود اسرائیل روی خود را برگرداند و با پشت کردن به دوربین‌ها، انزجارشان را از رژیم صهیونیستی نشان دادند. همچنین چهار دانشگاه در نروژ به دلیل ادامه نسل‌کشی در غزه روابط خود را با مراکز دانشگاهی اسرائیل قطع کردند.

رئیس اپوزیسیون اسرائیل نیز به تازگی اعلام کرد: «بنیامین نتانیاهو مجرم است و جنون او در نسل‌کشی هیچوقت به پایان نمی‌رسد، با این تفاسیر شایستگی ادامه نخست وزیری را ندارد.» علاوه بر اینها هزاران معترض در حمایت از مردم غزه در اسپانیا پرچم فلسطین را تشکیل دادند.

در چنین شرایطی حکومت برخی کشورهای نیز برای حفظ منافع خود با حامیان فلسطین برخوردها سخت‌گیرانه‌ای می‌کنند. عربستان اجازه حمایت از فلسطین را در کشورش نمی‌دهد و برخی اخبار حاکی از آن است که برخی از حجاج به اتهام حمایت از فلسطین در مکه بازداشت شده‌اند. در اخبار این هفته این طور آمده بود که یک زائر زن در مسجدالحرام و کنار خانه خدا به دلیل حمل پرچم فلسطین توسط مأموران امنیتی عربستان صعودی دستگیر شد. وقتی اوضاع در عربستان این است، ضرب و شتم دانش‌آموزان طرفدار فلسطین توسط پلیس ایتالیا چندان تعجب‌برانگیز نیست.

قم؛ سردتر از سردترین شهر روسیه!

این هفته زمستان بار دیگر روی خوشش را نشان داد و دست نوازش بر گربه خاورمیانه کشید. اواخر هفته گذشته بود که هواشناسی اخطار یخبندان و بارش برف را برای بیشتر نقاط کشور اعلام کرد. برخی می‌گویند شاید بتوان این یخبندان سراسری را یکی از شدیدترین یخبندان‌های چند سال اخیر دانست. افت دما و سردی هوا به اندازه‌ای بود که شهر قم، دمایی پایین‌تر از سیبری را تجربه کرد و از سردترین شهر روسیه سردتر شد.

سفید پوشی زمین، زمانی که فقط دو هفته به شروع سال جدید مانده، باعث خوشحالی مردمی شد که تمام زمستان را چشم انتظار دانه‌های سفید کوچک بودند. حذف شدن زمستان از فصل‌های سال، یکی از نگرانی‌های مردم شده بود چرا که امسال فصل‌های سرد سال چندان خبری از سرما نبود و به نظر می‌رسید بارش برف‌های دلچسب در برخی شهرها به خاطرات پیوسته است. خوشحالی مردم از بارش این برف، بازتاب‌های زیادی در فضای مجازی داشت.

تورهای داخلی جیب‌ مسافر نوروزی را خالی می‌کند!

با همه این شادی‌ها، برخی مشکلات در پی بارش برف ایجاد شد و شماری از جاده‌های بین شهری مسدود شدند. همچنین مدارس برخی مناطق مانند استان مرکزی، اردبیل و بخش‌هایی از تهران و… تعطیل شدند.

گرچه این بار پایان زمستان رنگ سفید برف را دیدیم اما تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا تبعاتی دارد که در آینده بسیار نزدیک خطرساز خواهد شد. بر اساس نتایج یک پژوهش علمی در وب سایت «ای‌اواس» وابسته به اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا، تالاب انزلی ممکن است تا سال ١۴٣٨ خشک شود. این پژوهشگران معتقدند تالاب‌ها در برخی کشورها با توجه به تغییرات اقلیمی با سرعت بیشتری در حال خشک شدن هستند و ایران پس از یونان با از دست دادن بخش وسیعی از تالاب‌های خود در جایگاه دوم قرار دارد.

سایه سیاه بدشانسی بر ورزش ایران

«آنها باعث افتخار ملت خود شدند» این کپشن یکی از پست‌های «فیفا» فدراسیون جهانی فوتبال درباره بازی ایران مقابل برزیل در جام جهانی فوتبال ساحلی بود که به زبان فارسی و انگلیسی نوشته شد. شاید امسال سایه بداقبالی بر سر ورزش افتاده بود که دو بار در یک قدمی جام‌های ارزشمند، از دستیابی به آنها باز ماندیم و افسوس‌های بسیاری برایمان به همراه دارد. بعد از آنکه جام ملت‌های آسیا را از دست دادیم دل به کسب عنوان بهترین پاس گل این رقابت‌ها توسط «سردار آزمون» بسته بودیم، اما آن هم نصیب نشد.

در جام جهانی فوتبال ساحلی نیز، در حالی در مرحله نیمه‌نهایی مقابل برزیل نتیجه را واگذار کردیم که کمتر از ۵۰ ثانیه به پایان بازی مانده بود؛ اما باز شدن دروازه ایران همه رشته‌های امید را برای بالا بردن این جام ارزشمند، پنبه کرد. در نهایت ملی فوتبال ساحلی ایران با پیروزی در مقابل «بلاروس» پس از برزیل و ایتالیا به مقام سومی در جهان رسید.

نکته قابل توجه آن است که «حمید بهزادپور» دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ساحلی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که در معدن کار می‌کند و حقوقش ماهانه ٧ میلیون تومان است اما جالب است بدانید او در یکی از مصاحبه‌هایش فوتبال ساحلی را بسیار سخت‌تر از کار کردن در معدن می‌داند.

اما این هفته چند خبر تلخ در عالم ورزش رقم خورد که یکی از آنها حمله به بازیکنان تیم امید «تراکتور» با سلاح سرد بود. این تیم که برای دیدار با تیم «بعثت» به کرمانشاه سفر کرده بود در ورودی استادیوم از سوی افرادی ناشناس مورد حمله قرار گرفت. در پی این حادثه، چهار بازیکن از تیم امید تراکتور به نام‌های «مهدی جعفرپور»، «مهدی عباسی»، «امیر علی نیک مهر» و «سوران کریم‌زاده» با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.

خبر تلخ دیگر این بود که «آریا ولی‌نژاد» دختر دوچرخه سوار ایران در اثر نشت گاز از بخاری و انفجار آن دچار ٧٠ درصد سوختگی شد. آخرین اخبار حاکی از آن است که در حال حاضر علائم حیاتی این ورزشکار خوب است اما متأسفانه جراحات او شدید بوده و از خرم آباد به بیمارستانی در اصفهان منتقل شده است.

کد خبر 6041550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فاطمه IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۲
      0 0
      گربه خاورمیانه چه اصطلاح قشنگی ممنون از مطالب خوبتون👏🏻👏🏻